mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

Planeringen av barnrummet fortskrider

Kategori: Husbygget

Sista veckan har tankarna kretsat kring hur barnrummet till vår 4-åriga son ska inredas.

FÄRGER
Imorgon måste jag ha bestämt färger. Just nu lutar det åt rött och ljusblåturkos. Och vitt. 

GARAGETEMA
Sonen har önskemål att plocka in blixten mcqueen på något viss. Vi formsågar en skiva som målas som blixten och sätter med distans från väggen, med belysning bakom. Sedan kommer det röda tas upp i detaljer i rummet.

Vi försöker mestadels, utöver blixten, att hålla ett garagetema. Det blir en lång arbetsbänk, på ca 3,5 meter, med verktygstavla ovan som målas i blixtenröd. Väggen bakom blir i ljusturkosblå, och den färgen blir även taket!
Vi funderar på att använda Ikeas plåtskåp PS under arbetsbänken för att följa garagetemat. Ovanför bänkytan skulle det vara snygg med stora industriliknande alufärgare hängande taklampor, men dessa har jag inte hittat ännu. Sedan har jag kollat in lite andra garageatiraljer.

LOFTET
Väggarna som omger loftet mot rummet, kläs med gamla plank alternativt trädstammar för att efterlikna en trädkoja.

 

 

Misslyckad träningsvecka

Kategori: Hälsa & träning

Hade ingen möjliget att kvällsträna i måndags...och kvällspasset igår blev mishmash. Man ska inte träna om man nyätit. Jaja, så kan det gå om man inte tänker sig för. Hoppas på bättre tajming nästa vecka.

22-28 februari

Kategori: Veckans träning

Fortsätter med fokus på kondition/fettförbränning

Måndag
Morgon: 30 min intervall 40/20

Tisdag
Lunch: 30 min intervall 40/20

Onsdag
Kväll: 60 min bodyjam

Torsdag
Kväll: 20 min intervall 40/20 + 15 min promenad

Rutchkana hemma - inne!

Kategori: Heminredning


Källa: Dornob

Ingen dum idé! Det borde vi ha tänkt på...

Inspiration barnrum

Kategori: Heminredning


Foto: dornob

Den här tror jag att vår bokmal till son skulle gilla.

Förslag på fallskydd till loft?

Kategori: Husbygget

Vi behöver någon form av fallskydd för ett större sovloft i ett barnrummet. Fallhöjden är på strax över 2 meter. Har du något alternativt förslag än det vi listat nedan eller någon vidareutveckling...? Vilket alternativ tror du blir bäst? Det får inte kännas instängt då loftet inte har några fönster, skyddet måste släppa in ljus.

Detta är vad vi funderat på:
- Någon form av nät. Dock känns det inte som någon snygg lösning och hur man fäster det i taket och loftgolvet är kanske klurigt.

- Plexiglas. Släpper dock inte in luft och känns lite instängt.

- Vägg med runda hål (bollhål). Kul, men också instängt.

Jag ska ta något foto sen så ni får se hur det ser ut i dagsläget.

Nät till sandlådor

Kategori: Allmänt

WANTED::: Hela listan med "vill ha saker"

Kategori: Formgivning/Design

WANTED::: Kay Bojesens apa

Kategori: Formgivning/Design


Källa: http://www.danskdesign.nu/

Igår kom nyaste numret av Elle Interiör. Jag och Elliot sitter och bläddrar i den...
Jag: Titta Elliot vilka fina! (Pekar på Kay Bojesens trädjur)
Elliot: Ja, de är fina, den vill jag ha. (elliot pekar på apan)
Jag: Vill du? Mamma också. Fast den kostar mycket pengar.
Elliot: Vi köper alla! (Pekar på alla djur av Kay, det finns bla en elefant också...)
Jag: Mmmm...

Kul att vi har gemensamt sinne för fina saker, kan man dela sitt inredningsintresse med en 4-åring?
Min hjärna går genast igång...kanske jag kan köpa apan i inflyttningspresent till honom när hans nya rum är klart...

En vanlig tröttisdag

Kategori: Allmänt

Pust å stön. Trött av att inte vara förkyld, typ. "Bara tröttsjuk". Inte har det brutit ut någon förkylning, har nog än en gång lurat kroppen på en förkylning.

Orkade inte springa på lunchpasset, fick bli styrketräning istället. Fokuserade på armar/axlar. Körde på så jag tom var skakis efteråt i armarna. Skönt.

Vi har såklart gjort smoothies ikväll, igen. Men jag blev utan...vaniljyoghurten tog slut...

Nu ska jag försöka lura på mig arbetskläderna och spackla å slipa lite.

Imorgon är det fredag, görskönt!

Förresten, veckovägning idag, inte så kul, +0.2kg...måste vara alla semlor och lite godisslarv. Nu har jag stått still i två veckor, trots att jag säkert inte ens äter över 1000kcal/dag 5 av 7 dagar.  Tycker inte kroppen borde gå i svältläge när man tar ätardagar nu och då, förstår inte! Men nu gäller det att inte ge upp, inte ge upp nu...

Verkar än en gång lurat kroppen på en förkylning

Kategori: Allmänt



Den här veckan har varit rätt trög hittills. Känner mig trött och halvhängig, kan vara förkylning som spökar. Igår var jag tät i näsan, så jag fick andas genom munnen typ. Och idag, ingen nästäppa. Men jag är seeeeg och trött. Vad lider jag av för mystiska förkylningar egentligen? Såhär har det varit hela förra året! Känner mig småförkyld i 1-3 dagar, sen försvinner det, men är fortfarande seg å trött i  typ 2 veckor. Sen kan jag känna mig piggare i ´2 veckor, sen får jag nån förkylningssväng. Känns som jag lurar kroppen på förkylningar hela tiden. Vet inte vad sonm är bäst...att aldrig bli riktigt dunderförkyld eller dras med småförkylning 2 av 4 veckor i månaden, 25 veckor om året...LESS! Och nyser gör jag, atjo!

Men jag har varit till läkare, som konstaterade något förhöjt antal vita blodkroppar. Sedan togs blodprover som skickade iväg för virusodling, men det visade ingenting. Så jag ska väl vara frisk som en nötkärna.

Summa summarum, är detta att lura förkylningar? Har jag bra eller dåligt immunförsvar?

Lunchlåda - vad är det?

Kategori: Allmänt

Spontana luncher hör till mitt dilemma
Har aldrig lunchlåda med. Antingen tränar jag och hinner bara ta en måltidsersättning efteråt, eller så blir det keso och några skivor kalkon. Kanske även lite körsbärstomater.
Idag blev det lite längre lunch utan träning, och då brukar jag också ta en måltidsersättning, men idag kände jag för att ladda upp energiförrådet lite extra inför kvällens träningspass.

Så det blev en blandsalladspåse (en sån där färdig med sallad, rödkål. morötter och rädisor), en tonfiskburk, en tomat och lite dressing på. Länge sedan man åt tonfisk. Inte det absolut godaste, men ville variera mig lite från kalkon eller rökt skinka.

Sugen!
Så nu sitter jag och är godissugen som vanligt...men det går bättre och bättre att bemästra. Och köper jag inget på lunchen, finns inget att tillgå, bara att uthärda!

Hoppar lunchträningen

Kategori: Allmänt

Jag tror jag hoppar över lunchträningen och vilar mig till kvällens BodyJam-pass.
Är ju trots allt lite förkyld. Men, jag tror faktiskt att jag var tätare i näsan igår.
Nä, nu ska vi se vad det blir för lunch idag, tror det behövs om jag ska orka ta i ikväll.

Vi har fastnat i smoothieträsket!

Kategori: RECEPT - sött

Vi har fastnat i smoothieträsket i vår familj (allra helst sonen på 4 år).
Det är smoothie varje kväll. Har du frusna bär är de perfekt att använda
också! Bara i och mixa!




Nässprayhalleluja!

Kategori: Allmänt



Ja, som jag skrev tidigare idag så struttade jag iväg på lunchen och tränade. Nej, först struttade jag till Apoteket och köpte Otrivin Comp (nässpray). Intog även en halv ipren. Sådär, började känna mig som människa. Nej, få se, en koffeintablett också. Sedan gick träningspasset galant trots nästäppa. Gick kanske tom bättre än vanligt. Jaja, jag fick det överstökat och inte skulle det bli mer träning denna dag. 

Nu under kvällen har nästäppan åter slagit i kraft och nässprayen tappat sin verkan... För att kunna sova bättre, blir det nog lite nässpray!

När man vant sig med nässpray, så undrar man hur man klarade sig utan tidigare. Det går bra mycket lättare att vara förkyld med nässpray...men å andra sidan så lurar man sig lite till att tro att man är frisk...



Semlor - historia och kcal

Kategori: Allmänt

Fettisdagen, hur kan den ha fått en egen rubrik i kalendern? Vad är grejen eller historien kring semlor? Är det bara vi i Sverige som pysslar med detta? Ingen verkar ens orka bry sig om varför denna dag finns. Vi bara äter de lustiga bullarna. Det måste vara en av de knepigaste traditionerna vi har. Men det är klart, det finns ju en hel del "mattraditioner" i diverse kulturer.

Varför äter vi semlor?
Ok, kollade upp detta "varför semlor" på Wikipedia och det ska tydligen ha något med fastan att göra.
"Semlan åts från början enbart på fettisdagen under fastlagen i större delen av landet. Senare, när svenskarnas intresse för fastan minskade, blev det tradition att äta den varje tisdag under fastans sju veckor". Källa: Wikipedia
Ok, så då är det väl rätt ok under en bantningskur va?

Hur onyttiga är dem?
Så, då till nästa fråga, hur onyttiga är semlorna? Enligt Viktklubben ska en semla innehålla 357 kcal (jmf med wienerbröd 304 kcal). Tror nog att den kan närma sig 500 kcal också. Nu ska man väl inte stirra sig blind på kaloriinehållet heller. Min mage mår inte bra av grädde. Bubblar och fräser...mer går vi inte in på det.

Så, kan vi lämna det här med semlor nu?

Däppt i näsan

Kategori: Allmänt

Jaha, då var man förkyld. Eller åtminstone täppt i näsan. Kanske blir det inte mer än så, får väl dras med det här nu i någon vecka utan att någon "riktig" förkylning bryter ut. Om det nu följer mönstren som det sett ut under 2009... Jaja, jag åker och köper lite nässpray och gör ett försök att träna på lunchen.

God "fusk"-mandelmassa

Kategori: Allmänt


Foto: Mozillas.blogg.se

Jag har hunnit med två semlor och antagligast blir det någon imorgon. Är inte så jätteförtjust i semlor, men i år blev det att jag bakade (recept här), så då måste man ju provsmaka. Gillar verkligen "fusk"-mandelmassan, riktigt god! Bara mjölk, ägg, socker, lite vetemjöl som man kokar i micron och smaksätter sedan med bittermandelolja.
Tycker dock det blir för mycket grädde, å det är bara gott i mindre mängd.

Ha en trevlig Fettisdag!
Otroligt att detta kunnat bli en underrubrik i almanackan... 

Dagens två träningspass

Kategori: Hälsa & träning

Pass 1
Fick en timme till övers imorse,
så jag kastade mig iväg till gymmet för lite träning, eftersom lunchpasset antagligast kommer att utebli. 30 minuter intervall, 40 sek löpning, 20 sek vila, i hög hastighet (pulsen ska upp!). Gick rätt tungt, men jag...ähh, nä det var väl inte tyngre än vanligt. 20 första går bra, sen får man pressa sig sista 10, men det är väl då det ger något... 30 minuter är egentligen inte så lång tid, men det är bättre än ingenting. Och när man kör intervall så rinner svetten och man känner sig rätt nöjd.

Pass 2
Packade även med mig ryggan för ett eftermiddagspass, direkt efter jobbet. Tycker ju att det är kul med dans, så Body Jam passar mig bra. Så det är kul träning i 60 minuter. Fast efteråt kändes det nästan som jag var lite smårosslig i halsen, får se om det är någon förkylning på G...hoppas bara det inte börjar igen...småförkyld länge utan att någon riktig förkylning bryter ut...

Smootie till middag
Fixade lite smootie när jag kom hem, på ananas, apelsinjuice, frysta jordgubbar bla. Smakar så fräscht! Mumma! Det var middagen, men det börjar kurra i magen nu, måste nog hitta på nåt mer som mättar lite bättre-

Nyfiken på pianostämning

Kategori: Allmänt

Måndag, en hel lång vecka...skönare med fredagar. Har dock bara jobbat halvdag idag. Hade bokat pianostämning på förmiddagen och var lite nyfiken hur det gick till och hur det skulle gå. Vi har ett piano tillverkat av Svenska Pianofabriken, på 40-talet. Det gick bra att stämma, trots att det hade "sjunkit en ton".
Sist pianot stämdes var nog minst 20 år sedan.

Vi kom in på det här att pianon nästan skänks bort nu. Och nästan inga nya köps (kostar minst 40 000:-). Att marknadsvärdet på pianon är lågt nu, men han trodde att det snart skulle gå åt andra hållet. Han tyckte att folk var lite för rädda för att kasta bort gamla pianon. Det lönar sig inte att renovera ett 100 år gammalt piano (annat är det dock med flyglar). Det är klart att om antalet pianon i landet minskar så ökar priserna...

15-21 februari

Kategori: Veckans träning

Fortsätter med fokus på kondition/fettförbränning

Måndag
Morgon: 30 min intervall 40/20
Kväll: 60 min body jam

Tisdag
Lunch: 30 min intervall 40/20
Mage på boll

Onsdag
Kväll: 60 min BodyJam

Torsdag
Lunch: 30 min Styrketräning
          15 min promenad

Fredag
Vila

Lördag
30 min styrketräning
30 min intervall 40/30

Söndag
Vila

Totalt ca 285 min (225 kond/fettf och 60 styrka)
          

Våran hjärtedag

Kategori: Allmänt


Lillemans filtallrik med sylthjärta- Pärlhjärtat gjorde han på förskolan
till mamma och pappa.


Fika på terasssen med mor och far (mormor & morfar) och lilleman,
i strålande sol och -5 grader.

Bästa semlorna

Kategori: Allmänt

Missa inte receptet på semlorna som jag lagt ut tidigare, de är verkligen de bästa man kan baka själv, enligt mitt tycke.

Dagens sammanfattning

Kategori: Allmänt

Dagens sammanfattningen: städat och tvättat - bakat semlor - åkt skridskor - hälsat på morgan och lotta - lyft undan sängar och dammsugit under (ja man måste för att komma under de förbaskat dumma sängarna) - lagat mat å ätit gott - ätit semlor - byggt tågbana - städat (urs, less att bo såhär nu) - godnatt

Storyn om att bygga sitt eget hus...

Kategori: Husbygget



Tänkte dra storyn hur det är att bygga sitt eget hus...


Huset har jag ritat själv. Vi köpte husstommen
från en lokal firma.
Sedan har vi lagt tak, satt in fönster, isolerat, satt plåtar runt fönstren, rest vinterträdgård, rest innerväggar osv själva.

Det har varit en lååååååång väg, och motivationen har dalat för oss båda mot slutet. Men jag kan ändå inte säga att jag ångrar mig, detta är något jag drömt om ända sedan barnsben.

Nästintill varenda helg har vi ordnat barnvakt och jobbat i huset lördag och söndag. Ibland sena nätter. Och det tär på, efter närmare två års tid så känner man sig lite less på husbygge.

Jag är framförallt less på att ta reda på saker och ting och bestämma hur saker och ting ska byggas. Det är en sak att bestämma vilken färg man ska måla, men att hitta på en kontruktion till skorstensmuren, ta reda på hur en köksfläkt installeras (syftar på rören, avstånd till brännbart, materialval osv) är inte kul. Man ska vara insatt i ALLT när man göra ALLT själv.

Vad är då kvar att göra?
Lister, foder runt några dörrar, trösklar, del av köksfläktsskåpet, skjudörrar till köksskåpen, hyllor i förrådet (går tydligen inte att sätta in innan elektrikern är helt klar), utomhusbelysning, isolera och klä vinterträdgården och få dess tak tätt (never ending story), bygga för rör i tvättstugan, bygga för ovanför vitrinskåp, sovrum och kontor på övervåningen är precis påbörjat med takgips (mycket kvar), lillemans rum håller på att gipsas och spacklas, golv ska lägga på övervåning + i lillemans rum, hela öppenspisen och trapp ned till vardagsrummet, inklädnad av trapp till övervåning samt såga bort en limträbalk som har ersatts av en järnbalk som är dold i taket...

SHIT! vilken lista, är det verkligen såååå mycket kvar... *suck*. Och vi som skulle behöva binda lånen...

Vi har i alla fall flyttat in (augusti 2009). Vi hade en inflyttningsfest i början av november, och jobbade hårt i en månads tid för att få in lite detaljer som köksbänk och diskho, diskblandare, inköp av möbler (bla soffa, matbord).
Men sedan dess har det varit stiltje. Har bara inte orkat göra nånting. Har istället försökt att komma isäng i tid och laddat batterierna. Men NU, den här veckan har jag jobbat lite på kvällarna, satt gipsband och spacklat. Så kanske man orkar ta lite nya tag.

Ja vad tror ni, ett vinnande koncept?
Mycket har dock varit intressant, lärorikt och en dröm (!) har gått i uppfyllelse. Om jag kunde föreställt mig detta från början? Nej.

Träning eller inte?

Kategori: Hälsa & träning

Än så länge har det inte blivit någon träning idag. Vet inte om det blir det heller.
Kort lunch, orkade bara inte jäkta iväg och träna. Synd det, för fredag är ju annars en dag man borde tränat på eftersom man inte vet hur mycket träning det blir till helgen...

Semlor (världens godaste)

Kategori: RECEPT - sött


Foto: mozillas.blogg.se

5 dl mjölk
1 pkt jäst
150 gr margarin
1 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl
(Jag tillsatte även 0,5 tsk bikarbonat)

Smält smöret, tillsätt mjölken, kolla av att den är fingervarm.
Smula ned jästen i en bunke och häll över smör/mjölkblandningen.
Tillsätt resten.
Jäs degen cirka 30 minuter.
Rulla bollar, platta till dem något innan jäsning.
Jäs 30 min.
Pensla med ägg och mjölkblandning.
Grädda ca 10 min i 250 grader.


Egen mandelmassa
2,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl socker
3 msk vetemjöl
Bittermandelolja

Kokas i hög bunke i micro ca 10 minuter, kolla så att det inte kokar över.
Smaksätt sist med bittermandelolja.

Tips inför Alla hjärtans dag

Kategori: Högtider

På söndag är det Alla Hjärtans Dag. Vi brukar väl inte fira det på något speciellt vis, tror jag ;-).
Men jag tänkte att tips nr 1 och 3 här under kanske skulle kunna vara trevligt. Jag tror att lilleman kan uppskatta det.


Foto: Omnimedia Inc.

TIPS 1 : Ringla ett hjärtformat mönster av sylt på frukostfilen!

TIPS 2 : Ringla ett hjärta av chokladsås i en cappuchino
(Får väl bli en överraskning till mig själv då, eftersom det bara är jag som dricker Cappuchino i våran lilla familj)


TIPS 3 : Alla hjärtans dags-lunch, i form av små hjärtpannkakor.

Vanlig stekpanna + pepparkaksform = Pannkakshjärtan?

Eftersom jag inte äger något plättlagg med hjärtformer som bilden ovan visar, så tänkte jag att man kanske skulle kunna använda sig av en vanlig stekpanna och däri grädda pannkakorna i en pepparkaksform. Tror ni att det kan fungera? Jag återkommer med bildbevis.

4 veckor, -2.8kg

Kategori: Allmänt

4 veckor har gått, -2.8kg. Jag har ätit strikt 5 av 7 dagar och tillåtit mig äta både ett och annat under helgen. Tränat så ofta det gått, även om det blir korta pass. Är nöjd med -2.8kg, det gäller bara att fortsätta och hålla fast i rutinerna... Målet är att gå ned 2kg varje månad, då bör jag ha nått mitt mål i maj *drömma, drömma*

Läs mer under kategorin Formcheck.

Dax att välja kvällsaktivitet

Kategori: Husbygget

Försöker hitta motivation till att sätta igång och jobba lite med huset. Känns tungt, men gör jag inte det, så måste jag väl vika tvätt, vet inte vad som känns roligast. Har bestämt att jag ska klistra de där gipsbanden kl 20. Det tar nog inte så lång tid, gäller bara att sätta igång.

Mina två val som kvällen har att erbjuda:

Tvätten...


eller sätta gipsband...


KVÄLLENS RESULTAT:


...OCH KVÄLLEN DÄRPÅ:

Sötsugen...

Kategori: Allmänt

En till kväll med sötsug... funderade på att baka något gott, men nu sitter jag och tittar på Biggest Looser på kanal5, så nu vet jag inte om jag är sugen längre. Gosh, vad de gör det bra, fyra personer har gått ned typ 180kg tillsammans på 15 veckor. Själv har jag lyckats gå ned 2,5kg på 4 veckor. Får skylla på att jag inte har lika mycket att ta av. Men de verkar ju träna en hel del. De verkar lite slitna nu...tro hur många som klarar att hålla kosten och motionen efteråt, av alla som deltagit?

Kanske man ska börja jobba på huset imorgon

Kategori: Allmänt

Skrev nedan inlägg igår, men bloggen hakade upp sig och jag trodde att allt försvann, men tydligen så sparades det...


Tisdag 9/2
Skrev precis på fejan att Bygglov borde kommit hem till oss istället. Och ja, vi har sökt. Det finns massor för dem att göra. De blev nog rädda ;-)

Men imorgon (har jag planerat idag) ska bli den första dagen på länge, att börja ta tag i lite byggande här hemma. Mikael har gipsat i Elliots rum, inte riktigt klart, men jag tänkte att jag kanske skulle ta och limma lite gipsband imorgon. Guben han ska jobba extra, så då kanske jag har lust att fördriva lite tid för mig själv, då lilleman kommit isäng.

Har försökt jobba lite med hur eldstaden ska vara också. Måste beställa en (eller bestämma passar nog bättre) insats. Ringa sotaren och kolla hur skorstenen lämpligast dras osv osv... De insatser jag vill ha, kostar skjortan. Runt 23-30 000 kr, och det är för mycket. Frågan är bara om jag kan nöja mig med det näst bästa alternativet, då går insatsen på 13 000. Sedan blir det ju rörer för två eldstäder, typ 20 000:- och säkert en massa tillbehör till det för ett antal tusenlappar...

Chokladsugen!

Kategori: Allmänt

Grymt chokladsugen, har varit det exakt hela dan, hur kan man ha sånt begär? Men jag har lyckats hålla mig ifrån affärn...går man in är det oftast kört... Pust, snart är dan slut.

Väntar och väntar

Kategori: Allmänt

...inte fått något besked ännu...det HAR gått en vecka idag...

Väntar spännande besked imorgon

Kategori: Allmänt

Skulle gå en morgonpromenad imorse, men det är skönt att sova, så jag kom mig aldrig upp. Tycker att det är alldeles för kallt ute (ca -7), nu vill jag ha vår och sommar! Tar mig hellre till gymmet på morgonen och kör 30min på löpbandet. Är inne i någon "vill inte gå ut, det är kallt ute, period".

Hattade iväg på lunchen och körde 25min intervall på löpbandet. Har man 45 minuters lunch, hinner man inte mer. Sedan in på affärn och köpte en Keso. Hem och käkade lite soppa efter jobbet och iväg på BodyJam. Sedan var det bara att skynda hem.

Imorgon väntar jag spännande besked...vet inte om jag ska hoppas eller ej...men det vore ju smickrande...berättar mer imorgon! Titta in då igen, ska jag förtälja historien!

8-14 februari

Kategori: Veckans träning

Fokusen ligger även denna vecka på förbränning, så styrketräningen är prio 2.

Måndag
Lunch: 25min Intervall 40/20
Eftermiddag: 60min Body Jam

Tisdag
Lunch: 30min Intervall 40/20
          10min biceps+triceps

Onsdag
Lunch: 25min Intervall 40/20

Torsdag
Lunch: 30min Intervall 40/20
                    Bröst cabelmaskin
                    Biceps
                    Hantellyft sida

Fredag - Lördag
Vila

Söndag
40 min löpband (mestadels 40/20)
10 min cardio

TOTALT 230 min kondition/fettförbränning

Det var den lördagen

Kategori: Allmänt

Nog är det väl självaste (/&%¤R&( satt precis och skrev ett långt nytt inlägg, publicerar, och tro på 17 så har jag blivit utkastad från internet, så allt försvann.

Så nu får ni den kortaste rapporteringen som går att göra:
Tränat med liten med mig (blev många avbrott med "mamma ko, jag ska visa dig en sak"). 
Städat bilen invändigt (välbehövligt, ej städad på ca 2år (!)). Hade jag varit en finslipad bloggare så hade jag visat upp före och efterbilder, men jag har inte riktigt kommit in i bloggvärlden ännu, sorry.

Thats it, snart är det måndag igen *suck*

Övningsförråd

Kategori: Hälsa & träning

(fyller på eftersom)

Övergripande rygg
Marklyft

Övre rygg
Latsdrag
Chins
Sittande kabelrodd
Enhands hantelrodd
Shrugs
Skivstångsrodd

Nedre rygg
Hyperextensions / hypersträck
Good mornings

Intervallträning 40/20

Kategori: Hälsa & träning

Har kört en del intervallträning på sistone, 3min löp, 1min promenad. 
Men idag ändrade jag till 40sek löpning på hög hastighet och 20sek vila. 
Det var riktigt skönt och kul och gick oförskämt lätt, till 20 minuter, sen rann svetten
och det gick mycket tyngre. Men pulsen kom upp på ett annat sätt än 3/1min.
Detta är något jag kommer att fortsätta med. Och förhoppningsvis öka längden
på träningen så småningom. Att rekommendera! 
Och eftersom jag kände mig nöjd efter 30min blev det även tid för lite styrketräning,
med motivationen att då blir det riktigt lunch sen, yummy! 
Så det blev hantellyft åt sidan, Lats i maskin och axelpress i maskin med fri rörelse.
Därefter keso, kalkon och körsbärstomater.

Formcheck

Kategori: Formcheck (kg & cm)

Scrolla ned för 2011


Januari 2010 - Mars 2010


Datum 14/1 4/2 11/2 18/2 25/2 4/3 11/3 18/3 25/3 Resultat
Vikt 65.0
(shock!)
62.4 62.2 62.4 - 62.9 62.0 -
-
-3.0
Bröst









Stuss









Arm










Midja bredast










Midja
smalast










Lår




















 

STARTVIKT: 65 kg
MÅLVIKT: 55 kg
LÄNGD: 1.55

MÅL: -2kg/månad, dvs 5mån, i mitten av maj, bör jag nått målvikten.


April-Maj 2010

Datum 1/4 8/4 15/4 22/4 29/4 6/5 13/5 20/5 27/5 Resultat
Vikt -
-
62.6
62.3
61.7
61.7



-3.3
Bröst









Stuss









Arm










Midja bredast










Midja
smalast










Lår






















Juni - sept 2010

Datum 3/6 7/9 13/9
15/9 16/9 20/9 22/9 23/9 24/9 27/9
Vikt 61.2
62.4
63.0
62.7
62.3
63.1
62.9
63.0
62.4
62.3
Bröst









Stuss









Arm










Midja bredast










Midja
smalast










Lår



















'



okt 2010-


Datum 15/10 22/10 5/11 8/11 9/11 19/11 XX/X XX/X XX/X XX/X
Vikt 62.2
62.6
62.8
63.6
62.8
62.6




Bröst









Stuss









Arm










Midja bredast










Midja
smalast










Lår






















Januari 2011 -


Datum 12/1 21/1 26/1 10/2 14/2 24/2 8/3 10/3 12/3 resultat
Vikt 63.9

62.4 62.6
62.4
64.1
62.7
62.3
61.6
60.6

Bröst









Stuss









Arm










Midja bredast










Midja
smalast










Lår




















Proteingröt

Kategori: Hälsa & träning

Man är inte tillräckligt nyttig om man äter "vanlig" havregrynsgröt...


Proteingröt
1 dl gryn
20g proteinpulver (gärna vanilj)
1 msk kruskakli
1-2dl minimjölk/sojamjölk
1-2 äggvitor
1 tsk solrosfrön el hackade hasselnötter
kanel
sötningsmedel Canderel om man vill ha det sötare

"Vakta-vikten-mat"

Kategori: Hälsa & träning

Saker som slinker ner, när det är dags att vakta vikten...

PROTEIN
Kycklingfilé
Äggvita
Magert nötkött
Tonfisk
Räkor
Keso
Lättkesella

FETT
Avocado
Äggula
Cashewnötter
Lax
Linfrön (krossade)

KOLHYDRAT
Morötter
Couscous (gärna fiber)
Potatis
Havregryn (gärna fiber)
Bär (Hallon, Jordgubbar...)
Frukt (Äpple, banan, päron...)

Kalorisnåla tillbehör
Grönsallad
Minimajs
Gurka
Champinjoner
Broccoli

När suget sätter in
Kesella med funlight (bara att blanda ihop)
Hårda karameller, typ Läkerol
Lättglass

Detoxenergi?

Kategori: Hälsa & träning

Pissar inget mer än vanligt, ingen mer huvudvärk än vanligt. Allt är som vanligt.
Kanske kanske att jag har lite mer energi och orkar ta mig för lite mer...eller så beror det på allmäntillståndet.
Har väl missat att ta 6 tabletter någon dag...

1-7 februari

Kategori: Veckans träning

Fokus på kondition/fettförbränning

Måndag
Vila

Tisdag
Lunch:
45 min löpband intervall

Onsdag
45 minuters lunch, inte mycket att hänga i julgranen.
Det blev ett intensivt 30 minuterspass på löpbandet, till ny musik

Eftermiddagen:
60 min Body Jam
30 min löpband intervall

Torsdag
Lunchpass
30 min intervall 40/20 på löpband
Styrka övre rygg/axlar

Fredag
Vila

Lördag
45 min intervall 40/20

TOTALT 240 min kondition/fettförbränning

Halleluja moment - ny musik att träna till!

Kategori: Musik (Hardstyle lover...)

Har haft samma musik att träna till i evigheters evighet (läs 6 månader minst).
Igårkväll tog jag äntligen tag i detta och ladda hem lite ny musik.
Önskade att jag kunde lägga till lite youtubefilmer här nu och dela med mig,
men hittar ingen funktion för det nu i all hast. Måste ta och forska i det...

http://www.youtube.com/watch?v=XmsvksAZoJ4

J***la ätanyttigthysteri

Kategori: Hälsa & träning

Tog en Ryvita knäckebröd med mjukost på, på jobbet och fick kommentarn "Det där ser onyttigt ut. Du kanske bara borde äta pålägget så kanske du slipper träna så mycket". Ja, det var en seriös kommentar, vars är världen på väg...j***la ätanyttigthysteri och LCHF hit och dit...

Varit på Blingoparty

Kategori: Shopping - Kläder

Nu ikväll har jag varit på Blingoparty. Ekologiska kläder, barn och vuxna. Mycket färgglatt.

Slutade med att jag beställde en antracitgrå t-shirt med tryck och ett par mjukisbyxor. Byxor stod som prio 1 på listan, eftersom hälften av alla byxor numera har hål på knäna...av all bilkörning på golvet. T-shirten köpte jag eftersom jag tror att grabben kommer att gilla trycket som är lite åt tatuerings och hårdrockshållet. Får han välja själv, så använder han helst "rocktröjorna".

Vet inte om jag hoppade högt över klädernas utseende, men det är ju alltid kul med nya kläder på lillkisen. Billigt är det inte heller, 560:- för de där två plaggen. Vissa verkar tycka att det är väldigt trevlig att handla kläder på homeparties, för på vissa lappar såg jag mååånga kryss. Ja, återstår att se om kvalitén är överlägsen. Eller om knäna håller ihop på byxorna...Så nu får man vänta i tre veckor innan leveransen kommer.

Ni kan kika mer på Blingos kläder på deras hemsida www.blingo.se
Bilderna här nedanför är därifrån.