mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

Så jävla besviken på livet

Kategori: Allmänt

Har varit i chock hela förra veckan. Mådde så jävla dåligt. Konstant illamående, huvudvärk... Fick inte mycket uträttat. Detta är så jävla tragiskt. Varför ska vi måsta drabbas av något sånt här? Hela livet är ju åt helvete nu. Har dock känts lite bättre i helgen, haft lite annat och tänka på eftersom det varit midsommar. Men det är knappt. Har kunnat fokusera på jobbet lite mer idag i alla fall. Så jag hoppas man reser sig. Men även om jag börjar hoppas på att vi ska kunna få ett antal bra år tillsammans. Det behöver ju inte vara den allra värsta formen. Men nu känns det jävligt tungt. Han har legat i soffan och sovit sen jag kom hem och nog göra det tills han förflyttar sig till sängen. Är det såhär det ska vara nu? Ska jag orka ta hand om hela hemmet själv nu...fixar inte det. Och att skaffa ett till barn kommer ju inte på fråga. Jag kan inte vara både mamma och pappa. *suck* så jävla besviken och bitter nu.

Vem ska trösta mig?

Kategori: Allmänt

Det gör så ont i mitt bröst, jag får panik. Så fort jag är själv gråter jag. Får hålla skenet uppe för vår son. Kommer min panikkänsla att gå över? Känner igen lite från när han blev uppsagd, men då kändes det bättre efter några dagar. Fast ett jobb är ett jobb. Man brukar ju i såna fall säga "så länge man får vara frisk så...". Men när man inte får vara det då, vad säger man då? "Så länge man inte är döende...?". Fastän det är ju inte jag som är sjuk. Det är ju inte jag som drabbas av allt, men jag blir ju ändå drabbad. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte... men sjukdomen är ju bekräftad nu, nu går det inte ens att hoppas. Vem ska trösta mig? Kan inte prata om någon om mina känslor. Han har ju (ännu) skenet uppe. Vet inte vad han tror. Och jag vill inte oroa honom i onödan. Jag kanske överdriver också. Hur ska man kunna leva med denna ovisshet? Kommer det att leda till att förhållandet tar slut, kommer det att tära allt för mycket? Vem ska då ta hand om honom? Och om jag inte orkar ta hand om hemmet själv, kan någon komma och hjälpa oss då, knappast. Detta betyder att jag måste göra mera. Och som det känts de sista åren så går jag ju på knäna med heltidsjobb. Kan jag gå ned i arbetstid då för att hinna ta hand om hemmet också? Knappast, man behöver ju pengarna....måste vi flytta till lägenhet så är ju livet slut där också. Nu har jag fått mitt drömhem, men det verkar inte som att jag ska få bo här, allt går emot oss...tänk om ytterligare en sak inträffar...

Hjälp mig jag vill inte vara med om detta!

Kategori: Allmänt

Urs vilken jobbig dag. Det här var tänkt att vara en positiv blogg om sånt jag brinner för. Men något kom emellan. Min sambo är sjuk.

Ovisshet är det värsta jag vet, det är så jobbigt. Inte nog med att han någon dag innan julafton fick veta att han blivit uppsagd (innan han visste att han var sjuk). Vi har gått och hoppats på att det ska bli någon lösning, en förlängning i alla fall. Denna ovisshet och oro. Vi har skyhöga lån och det fick bara inte hända att någon skulle gå och bli arbetslös. Helst inte han med sin inkomst.

Nu kan jag berätta en lite positiv sak i alla fall. Han har fått en tjänst på samma ställe, i 6 mån. Det som avgör om han blir kvar där är om den som haft tjänsten kommer tillbaka, han är tjänstledig för att testa ett annat möjligt jobb. Men nu känns det ju hopplöst i alla fall, hur ska han klara av att jobba? Han kanske kommer att vara sjukare periodvis och behöver då vara hemma. Hur ska han då kunna få behålla sitt jobb och han redan nu hänger löst...det är ju nu han måste visa att de inte ska säga upp honom...

Jag kan inte tänka på annat än hur det kommer att bli i framtiden. Har haft svårt att hålla tillbaka tårarna idag och torkat dem flera gånger. Försöker dölja. Vi har sagt att vi inte ska gå ut med det, just för att det inte ska komma ut på arbetsmarknaden, för då finns det ju mindre risk att han får behålla jobbet eller får nåt nytt om han blir arbetslös. Men vi vet ju inte hur länge det kommer att gå att dölja heller.

Just det, framtiden ja. Känns nästan som att jag skulle kunna tänka tanken på att bara sticka och gömma mig undan allt. Men vi har ju ett barn också, som behöver sin pappa. Och tanken på att skaffa ett till barn känns än mer avsides nu. Först väntade vi pga att jag bytte jobb, sedan för att vi bygger hus (ingen ork kvar...), sedan känns det motigt att skaffa ett till om han är arbetslös och nu detta!!! Läser om denna trötthet sjukdomen för med sig, men som han dock inte säger sig ha, men jag kan nog som anhörig se den något fast han vill nog mest koppla den samman med skiftjobbet kanske. Och han är mer irriterad och arg nu. Hur blir det med tiden, jag tycker det var nog jobbigt att skaffa ett barn, jag har varit helt slutkörd, hur ska jag orka dra ett ännu tyngre lass om han är sjuk? Och vad kommer barnet att få för uppväxt?

Urs nu gråter jag fölr fulla muggar, orkar inte. När blir han sjuk igen och hur blir det om nåt år? Jag vill bara fly, vill inte vara med om detta. Har inte fått nåt gjort idag, det enda jag tänker är på hur situationen kommer att bli...han kan bli jättesjuk om nåt år, han kan bli jättesjuk om 15 år, han kan vara sjuk tätare i några år och därefter bättre. Men aldrig bra.

Hjälp, varför är jag mer ledsen över detta än han? Har det bara inte gått in för honom, förnekelse? Vad har läkarna sagt, eller säger de inget för att bibehålla hoppet uppe? Ska jag gråta mig till sömns nu varenda dag, dag ut och dag in...jag försöker vara stark för hans skull, men vill helst lägga mig ned och dö.

Idag är den värsta dagen i mitt liv

Kategori: Allmänt

Idag är den värsta dagen i mitt liv - hittills. Min sambo har fått sin diagnos. Vi har valt att inte gå ut med den officiellt av flera anledningar. Dock (tror jag) att jag är ganska anonym här, men det kan man ju aldrig veta. Det skulle vara skönt att skriva av sig åtminstone om man nu inte kan prata om det. Men jag kan inte. Kom precis på att det är ju ganska mycket jag. Pratar man inte om det, så har det inte hänt. Glöm, förträng, glöm, förträng, glöm, förträng...

Trodde inte att livet kunde vara så ovisst och det ska tydligen fortsätta vara så. Tro hur det kommer att påverka en... Jag vill bara att allt, precis allt, ska vara jättebra. Men det är långt ifrån perfekt. Och ingen vet vad som kommer att hända. Jag som alltid tyckt att livet är helt underbart och att jag vill leva för evigt, men om det ska vara såhär så kommer jag nog att tvivla rätt fort.