mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

Älskar nytänkande! Kolla in postlådan

Kategori: Formgivning/Design


Kolla in denna postlåda från Born in Sweden.
Design: Pascal Charmolu
Pris 3790:-
Kan köpas från Dennys Home





Stor pris 4490:-

Span efter utemöbler

Kategori: Allmänt

Nej nu ska jag ta och spana efter utemöbler på nätet, eftersom vår tidigare beställning sket sig, vilket man får veta efter man väntat 1 månad. Jag säger det igen - skitjysk!

Inget diagnosbesked ännu

Kategori: Allmänt

Och inte har någon läkare hört av sig idag heller.
Bara att fortsätta gå runt och oroa sig då....

9 - 15 aug

Kategori: Veckans träning

måndag
promenad

tisdag
fm: styrka div
em: promenad 100min

onsdag
vila

torsdag
30 min intervall 40/20sek
Triceps + flyes

Harungen på vår tomt

Kategori: Allmänt


Vi har en liten söt harunge på tomten. Och det här är tredje dagen vi ser honom.
Jag har aldrig sett en hare förut faktiskt. Tror jag...inte på senare år i alla fall.
Tro om den bor i närheten, kanske under våran presenning med rat, eller
vid vedhögen bakom huset.

Och igår såg jag en räv, fast inte på tomten dock. Den var väldig loj,
och gick sakta över vägen trots bilar. Den såg inte direkt skabbig ut.
Men lite tussig i pälsen var den, om det beror på pälsbyte eller skabb vet
jag inte. Dock var ju inte kameran med...

Helgen är över

Kategori: Allmänt

Det var den helgen. Gud så skön vissa helger är. Man har fått sådär lagomt gjort. Tränade på lördag förmiddag, lite bygge i vinterträdgården, satte upp bänkskivan i lillemans rum och idag har det varit lite bygge och undanplockning och middag hos mor & far idag. Och vi kom upp riktigt tidigt imorse, så det känns som jag kan gå och sova nu.

Sambon har ruskigt ont i huvudet fortfarande efter lumpal punktionen i måndags. Ringde sjukvårdsupplysningen och det enda att göra är högsta dos av typ alvedon och koffein. Och det fungerar, då kan han stå upprätt. Grymt hungrig av kortisonet. Vet inte vad som kommer att hända i veckan. Läkaren skulle höra av sig. Blir nervös så fort jag tänker på det. Tänk om, tänk om, tänk om det är något allvarligt... så fucking scary. Tror att han kommer att få veta mer imorgon... urs, jag kan inte tänka på det.

Jag som läkare? Nackdiskbråck då?

Kategori: Allmänt

Denna ovisshet, jag vill höra nu att det är något övergående med min sambos nacke. Har haft svårt att hitta åkommor som stämmer in på förslitning, överansträngning och som därmed leder till inflammation. Inflammation som kan skapa skador på myelinet (det hölje som skyddar nervtrådarna).

 

Om man tänker lite realistiskt så kanske det inte är helt omöjligt att han kört på för hårt och utan någon direkt vila. Vi har byggt huset och det har tagit några år. Sedan beskedet om uppsägning kan säkert göra sitt till som en utlösande faktor också.

 

Så nu har jag hittat nackdiskbråck alternativt diskgeneration. Skulle också kunna vara nackdiskbråck med nervrotsinflammation. Och detta ska inte bero på någon sjukdom. Det känns ju inte kul att han kanske behöver ett års vila från byggande…med tanke på att vi har mycket kvar att göra på huset. Men skulle det vara det, så blir jag överlycklig. Om det inte beror på någon sjukdom så går det ju över med tiden, han slipper ha ont resten av livet och slipper bli sämre med tiden. Snälla, låt det ”bara” vara diskbråck…

 

Ja, kanske ska byta karriär efter det här...jag som läkare? Nej, jag som inte ens tål att se blod... Rätt intressant faktiskt, men jag vet inte om jag kan lugna mig själv på detta vis. Vi får se snart om jag lyckats snudda vid det rätta svaret...

 

Några länkar att läsa på kring nackdiskbråck och andra överansträngningsåkommor:

http://www.omkliniken.se/side2.html

http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=1348

Vidrigt orolig nu

Kategori: Allmänt

Så vidrigt orolig nu. Kan inte tänka på nånting annat. Går knappt att jobba. Vet att han har inflammation i bakhuvudet, nacken. Och att myelinet längs nerverna är skadat av inflammationen. Som jag kan läsa mig till så är det inget som produceras nytt. Och sedan är det väldigt skumt att inflammationen har uppkommit. Det blir inte en inflammation bara sådär. Då försöker kroppens eget immunförsvar att angripa. Är så rädd att det ska vara någon automimmun sjukdom som bryter ned på felaktigt sätt. Jag får inte ihop det… finns en del mystiska sjukdomar då detta uppkommer. Man verkar inte få en sån inflammation bara av ett förkylningsvirus eller överansträngning. Och de sjukdomar jag hittar för detta, alltså, den ena är värre än den andra. Verkar sällan finnas någon bot på dessa sjukdomar, bara bromsmediciner och lindring visserligen. Men jag vill inte leva med oron att någon om 10-20 år kommer att bli handikappad, eller att det eventuellt även kan angripa kärl och hjärta så det kan bli tidig död…

 

Jag kanske inte borde springa i förväg såhär innan svaren kommer. Men jag hittar verkligen ingen sjukdom med någon lätt sjukdomsbild… Och det kan ju inte bara bero på ingenting, man får inte sån där inflammation såvida man inte har någon sjukdom…

 

Och funderingar kring ärftlighet kommer ju också...tänk om det är någon ärftlig sjukdom...då kan ju vår son bära på dessa anlag också...sen var ju tanken att skaffa ett till barn, men vågar man det då...shit shit shit

 

Jag vill inte, jag vill inte vara med om detta, vill inte!

 

Några sidor jag läser på...

www.neuroguiden.se
www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/cidp
www.neuroportalen.com/sv/msc/oversiktsartikel.htm#6
www.svenskidrottsmedicin.se/fyss/artiklar/ms.html

24-30 maj

Kategori: Veckans träning

måndag
60 min BodyJam + 30 min löpband (varav 8 gång)

tisdag
35 min promenad/jogg

onsdag
28 min promenad

torsdag
35 min promenad/jogg

fredag
vila

lördag
10 min prom + 20 min löpning  + 5 min prom
div styrketräning

söndag
vila

Nattsvart och jobbiga besked om sjukdom

Kategori: Allmänt

Nu är allt ruskigt nattsvart. Återigen en massa ovisshet. Hatar den, så jobbigt att inte veta. Sambon är uppsagd, enda som går att hoppas på är någon förlängning, men hur troligt är det?

Och sedan nästa sak, vilket jag nu kommer att ta upp. Han har under flera veckor haft domningar och stickningar i en hand, samt motoriksvårigheter med fingrarna. Han har varit till kiropraktiker, naprapat och nån annan, inget har hjälpt.

For sedan till vårdcentralen och de skickade honom direkt till specialistläkare, varvid det blev röntgen på en gång. 
De kollade karpaltunneln först, men efter flera undersökningar säger de att det inte är den. Röntgen visade på en inflammation. Vars vet jag inte riktigt, övre ryggkotorna, ryggraden eller huvudet...de skulle skicka vidare bilderna till en specialist.

Sedan blev det ganska snart lumbalpunktion, koll av ryggvätskan. Det kan påvisa om det kan vara MS. Men inget sar har kommit ännu, provet togs i måndags. Det verkar som att han haft en grym huvudvärk, och tom yrsel och illamående efter detta. Sas vara en bieffekt av provtagningen.

Han har även tagit en himla massa blodprover. Det enda som vi fått svar på är att det inte var Borrelia, som är en virussjukdom.

Läkaren satte in kortisonbehandling i droppform i tisdags. Detta ska göras 3-5 dagar. Efter två dagar känner han ingen skillnad. Det bör märkas imorgon i alla fall, annars blir det 5 dagars behandling.

Har googlat och sökt på möjliga orsaker. Han har ju inga känningar i benen, vilket många andra saker ger tecken på. En inflammation i hjärnan kan ju även komma via virus, men jag kan inte hitta något virus förutom Borrelia då som stämmer in, och det var det ju inte. Hjärnhinneinflammation är nåt annat, men alltså han har inte haft hög feber, så jag tycker det stämmer dåligt in. Det skulle kunna vara någon reumatisk ledsjukdom också. Eller MS. MS känns riktigt jävla jobbigt. Fast det lutar nog att det är något av de sistnämnda. Någon nerv är i kläm bak i nacken. MS eller reumatisk ledsjukdom, vad är att föredra??? Fan fan fan...nä urs, det här känns som det kan vara något allvarligt...

WANTED Chrysler 300C Touring

Kategori: Allmänt

Alltså, visst skulle denna bil passa mig som handen i handsken. Den skulle göra mig fulländad. Och en Grand Danois.
Jag har gått och suktat efter den här bilen länge...en Chrysler 300C Touring...men den kostar skjortan. Får väl vänta i 15 år innan man har råd och köpa den här modellen. Ja visst, jag kan tänka mig en med några år på nacken också, det finns de för runt 170 000 också, men det känns som att vi kostat på boendet för mycket. Skulle bott kvar i det gamla billiga skrutthuset istället och köpt en Chrysler... Kanske även en skoter, fyrhjuling och båt...

Förrästen, provkörde en på min 29-årsdag, pappa körde in en på uppfarten. Lite ovant med automat, men ooo så skön den var! Grym bil!




Nypris: 479 900kr (383 920kr ex moms)
Chrysler 300C 3,0CRD Touring SRT
Mätarställning: 0 mil
Färg: Carbon Black Met
Karosseri: Kombi
Info: Avdragbar moms, Automatisk växellåda, Diesel, Detta är en Chrysler 300 C 3.0 SRT CRD Touring 2010 som har Standardutrustning: 2-zons klimatanläggning, Xenonstrålkastare, Airbag för förare & passagerare, Airbag sidogardin, Automatisk Nivåreglering, Däcktrycksdisplay, Elrutor fram & bak, Eluppvärmda framsäten, ESP, ABS & bromsassistenst, fjärrstyrt centrallås, Färddator, 6st Högtalare Boston Acoustics med 276 W förstärkare, Ljudsystem med RDS radio, DVD & MP3 funktion, Minne för förarstol, sidospeglar & radio, Parkeringssensor fram & bak, Ratt med kontrollknappar till ljudsystem, Elektrisk ställbar ratt, Sidoairbag fram, Sidospeglar och handtag i krom, Vindrutetorkare med interevall & regnsensor, Tonade rutor. Extrautrustning: Taklucka, SRT Designpaket med front, sido- och bakskärm. Lackerade dörrhantag & sidospeglar i bilens kulör, 20" lättmetallsfälgar, interiörpaneler i grafit, eljusterbara pedaler, elinfällbara sidospeglar, läderklädsel, SRT emblem. Metallic lack. Fakta: Tjänstevikt: 1925kg, Totalvikt: 2425kg, V6 DOCH 24V Commonrail diesel, 218 hk, 72 liters tank, 0-100 km/h på 8, 7 sek, Toppfart på 230 km/h, Stadskörning: 1, 02 liter/mil, Landsvägskörning: 0, 62 liter/mil, Blandadkörning: 0, 77 liter/mil, Co2 203 gram/km, Miljöklass EU4 / 2005.

Nu är jag så satans arg på Jysk!

Kategori: Allmänt

 

I slutet av april skulle vi köpa Monza stolar och ett svart bord från Jysk. På fredag veckan efter skulle stolarna komma hem. Ringde på torsdag för att kolla om vi kunde hämta bordet då och stolarna på fredag, eftersom jag var själv på fredag. Men då sa de att de inte skulle komma, att det var leveransproblem. De skulle inte komma förrän slutet på maj.

 

Sur blev jag. Så vi började titta efter andra, men liknande kostade nästan 500 krornor med i andra affärer. Så jag tänkte att sommaren har ju inte riktigt börjat, så jaja, vi väntar väl då. Och idag ringde jag för att kolla om de var på gång, och då säger de att de inte  får några denna leverans heller. De går till de som har mer beställningar först. Va!?!?! Jag som legat inne med beställning och väntat. Eventuellt skulle det komma stolar i slutet av juni. Men alltså, innan dess vill man ju ha en utemöbel. Och nu när vi väntat finns det väl ännu mindre att välja mellan på andra ställen.

 

Och vi som var till Ikea förra veckan, hade jag vetat detta så kanske man kollat efter nåfgot annat där, när vi liks hade åkt massor av mil med släpvagn. Det går ju inte att fundera på att åka dit igen. Och inte går det att beställa därifrån heller. Och jag vill inte lägga över 10 000 på en utemöbel.

 

Ruttna jävla skitjysk, utfärdar här en varning till andra som beställer via dem! Köp bara om det finns hemma…

 


Säger ni till om någon är mascarasvart under ögonen?

Kategori: Allmänt

Alltså vad är det för fel på mina arbetskamrater?

 

Igår på lunchen var jag ute och gick i ca 45 minuter och hade solglasögon på mig. Min mascara brukar inte kladda, men det kanske blev varmt bakom solglasögonen. Därav var jag svart under båda ögonen under hela eftermiddagen. Varför kan man då inte som arbetskamrat säga ”du är lite svart under ögonen”, så att man kan tvätta bort det! Hade jag gått på toaletten hade jag upptäckt det själv, men nu såg jag det inte förrän jag var hemma. (Och jag går inte runt med en fickspegel och kollar maken lite nu och då...) Så jag hämtade grabben på dagis på detta vis också.  Och vad fint det varit om någon kund kom in och jag sett ut så.

 

Det känns mer som att arbetskamraterna tänker, ”ha, låt hon se ut och skämma ut sig”. Varför känns det bra för dem? Jag förstår inte. På mitt förra jobb skulle någon sagt något. Och samma sak tillbaka, jag skulle sagt något om min arbetskamrat drabbats av kladdande mascara. Hur tänker ni? Meddelar ni lite snällt er arbetskollega om denne är svart under ögonen av mascaran? Jag kan bara inte förstå varför man inte skulle kunna vara snäll och säga till…

17-23 maj

Kategori: Veckans träning

måndag 17
nada!

tisdag 18
lunchpromenad 45 min

onsdag 19
morgonpromenad 30 min

Bingo Rimer säljer säng på tradera

Kategori: Roligheter

Kom på en sak jag skulle visa. Bingo Rimer har sålde tidigare denna månad en loftsäng på tradera, som hans dotter Nova haft. Om man vorit Bingofans hade man kanske kunnat betala 3500 bara för att åka hem till honom och hämta den. Visst var bilden lite kul också, "Daddy loves me".





Biltema och Ikea

Kategori: Allmänt

Sitter i bilen påväg hem från Ikea. Skulle väl egentligen inte ha så mycket, men ni vet hur det är, det blir en himla massa i alla fall. Men det viktigaste var ändå garderobsinredning till lillgrabbens klädkammare. Blev serien Antonius. 2 trådbacksstativ och ett stativ med plastbackar. Väggskenor och hyllor och lite lådor.

Ja just det ja, jag har shoppat på Biltema också. Tror aldrig jag har shoppat så mycket där någongång. Men det blev 3st verktygstavlor + tillbehör, 2st garagepallar, en stor gummimatta och 2st metallbyttor som är magnetiska. Ska bli spännade att inreda lillgrabbens rum med garagetema. Måste fundera på om jag ska spraymåla verktygstavlorna röda, istället för att ha dem grå som nu.

10-16 maj

Kategori: Veckans träning

Måndag 10
Lunchpromenad löpband 30min
Kväll Bodypump 60min + promenad löpband 30 min

Tisdag 11
Lunchpromenad löpband 45min

Ons-Tors
kommer ej ihåg!

Fredag
Löptur ute ca 45 min

Plantera en tall i utekruka - Snyggt enkelt!

Kategori: Trädgård



Jag tycker det är så snyggt att helt enkelt plantera en tall i utekrukan. Passar såväl vår, sommar som höst.
Men det brukar vara lite svårt att få den att trivas. I år har jag klätt insidan på krukan med lite frigolit, samt i botten. Sedan har jag planterat den i en blandning av sand, jord och skogsmark (dvs barr, kvistar, grenar som är lite förmultnade...). Så nu får vi hoppas att den trivs. Kanske mindre snyggt med kaklet som är staplat bredvid krukan, men det bjuder jag på :-P

Trodde jag ja, samma lika vikt som förra veckan...

Kategori: Hälsa & träning

Hade hoppats på lite minus på vågen idag eftersom den igår visade 61.2...men inte då, samma lika som förra torsdagen, 61.7. Jaja, får väl hoppas att det blir dundersucce nästa vecka istället... :-/

3 - 9 maj

Kategori: Veckans träning

måndag 3
vila

tisdag 4
Promenad 45 min + Lats + mage

onsdag 5
morgonpromenad 35 min
Lunchpromenad (lite kortare och oregelbunden...ryckte upp tallar...)

torsdag 6
morgonpromenad 35 min
lunchpromenad 45 min + mage

fredag 7
morgonpromenad 35 min
lunchpromenad 30 min

Planering för eldstad

Kategori: Husbygget

Är så less på att ta reda på information till huset. Man ska läsa på och veta om allt. Nu är det skorstenen. Finns det någon totalentreprenör? Som kan mura, sätta ihop premodulrören, ta hål genom taket, montera takhuven (plåtarbete) och installera insatsen? Knappast i denna lilla stad. Hur ska man få olika entreprenörer att få ihop detta? Man kan ju inte ta in en murare en vecka, snickare en vecka och plåtslagare veckan därpå, antar att allt måste gå ganska geschvint...Ja just det, behöver en järnbalk också, för en frihängande öppen eldstad...

Är rätt säker på vilken insats det blir nu. Vill egentligen ha en med hisslucka, men jag vill inte lägga ca 25-30 000 kronor enbart på insatsen. Den jag är inne på nu kostar 12900:-, heter Attityd 500 och kommer från Spismiljö.



Jag hoppas att det kommer att fungera med denna insats som jag vill göra. Det blir som en avsats framför den också, samt att hela muren kommer att bli ett med en trapp bredvid...

Sedan ska denna insats vara rygg i rygg med en öppen eldstad...och då är nästa fråga om vi måste ha två premodulrör, en till varje, eller om man kan ha något spjäll...för man behöver ju inte använda båda eldstäderna samtidigt.

Ja många frågor finns och jag är rejält less på att ta reda på fakta om allting vad gäller husbygge. Så jävla less att jag snart skjutit på detta i över ett år. Ska det bli av nån gång?!?!?! Måste ju fixa detta till slutbesiktningen i alla fall, och när den ska ske vette gudarna, eftersom vi har en övervåning som knappt är påbörjad också. Och vi kan inte binda lånen heller sålänge inte slutbesiktningen är gjord. Suck. Är SÅ less. Det händer ingenting. Och jag orkar inte ta tag i nånting.

Och han som sagt att han ska hjälpa oss med uppsättningen, är jag tveksam om han vill/kan ta på sig något just nu, för han har massor att stå i själv hemma och håller nästan på att bränna ut sig. Ska vi måste hitta någon annan som hjälper oss med detta...jag tänker då inte sätta upp någon skorsten, helst av allt vill jag som sagt leja bort hela skiten, men finns det någon som tar på sig det...