mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

Dagens foto

Kategori: Formcheck (foto)

Då var det äntligen dags, nya foton. 3 månader har gått sedan sist, och alldeles för lite har hänt, för att jag ska vara nöjd...men nånting måste väl ha hänt?!?! Eller? Dagens morgonvikt 62.4kg.
 

 

Lägesrapport

Kategori: Allmänt

 
 
Förlåt, nu har jag kommit av mig med bloggandet, men det brukar ju oftast vända i och med att jag inser det :) 
Senaste två veckorna har vi haft sjukstuga här hemma med förkylningar, jag har väl dock klarat mig lindrigast undan, tog dock en veckas paus med träningen, men var åter på gymmet igår. 
 
Gårdagens pass...
....bestod av rygg och biceps. Och basövningarna av de stora muskelgrupperna är det jag vill lägga störst fokus vid. Är rätt nybörjare på marklyft. Är lite rädd för den övningen. Det pratas så mycket om att det är SÅ rätt att man utför övningen korrekt. Jättesvårt när man tränar själv och inte ser sig själv. Skulle typ behöva videofilma och studera i detalj. Och nu är jag väldigt mörbultad i ländryggen dagen efter. Så då är frågan om det beror på träningsvärk eller felaktigt lyft? Det sista jag vill är att skada ryggen. Startade på 35kg, set 2 45kg, set 3-4 55kg. 6-10 reps. Ja, jag upprepar det igen, jag är nybörjare. Därefter körde jag stångrodd och latsdrag. Därefter 2 övningar biceps. Och 15 min mage med NTC. Vilket jag borde göra varje dag för återställandet av bebismagen... 
 
Vikten och midjemåttet då?
Shit vad långsamt det går, är inte tillräckligt strikt med maten, eller rättare sagt slisket. Har blivit mer och mer sista veckorna, får nog skärpa till mig där igen. Vågen stod igår på 63.3kg. Midjan minskar lite snabbare, kom inte ihåg just nu, men tror det är minus ca 6-7cm. 
 
Promenerandet?
Jodå, det går rätt bra. Är ute och traskar ca 70 min 6 av 7 dagar. Riktigt sköna dagar nu när våren och sommaren är i antågande.
 
Armhävningsutmaningen...
...har också fått en liten ofrivillig paus pga av förkylningen som florerat inom familjen. Men nu tror jag att vi är redo imorgon för att gå vidare. Jag är på dag 2/Vecka 5 och det blir först dagen med fler än 5 set, däremot minskar antalet. Ska bli spännande att se hur det känns, men det borde väl knappas bli lättare, hup!
Efter vecka 4 var det dags för ett test att se hur många man klarar av. 52 blev det. Att jämföra med de 36 jag gjorde innan testet påbörjades. Liiite fler klara man nu då av :) 
 
NYA FOTON STRAX
Min plan är att nu i mitten av maj fota mig igen. För att jämföra med tidigare bilder. Man skulle kunna säga att det är en mellantidsrapportering, för om 1,5 månad är det dags för en ny viktanalys, gulp!