mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

God kladdig chokladkaka

Kategori: RECEPT - sött

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
Kokos till formen
Cirka 100 g Odense nougat


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

 

Källa: Aftonbladet, vinnare kladdkaketävling 2006

Första dagen med Detoxen

Kategori: Allmänt

Första dagen med detoxen. Alla piller och allt vatten intaget. Väldigt gasig i magen nu på kvällen, satte igång efter jag tränade på eftermiddagen. Vet inte om det beror på detoxen, kan bero på att jag satte i mig en halv påse torkade aprikoser också *smile*. Men jag har då inte pissat nå mer än vanligt, som vissa andra delgett.

Tränade efter jobbet. Sprang 4.2km på löpbandet och 20min på cardion + körde lite styrka, bara för att...inte gjort det på evigheter, försökt prioritera kondition/fettförbränning. Tror det blir ett morgonpass imorgon, bara jag kommer upp utan att snooza...

Massor av snö har kommit idag. Och de är fruktansvärt sena på att fatta att plogbilarna måste uå vägarna. Tydligen så har pengarna tagit slut *hup*, så snart beordras alla ortsbor med spade ut på vägarna. Hörde något rykte om att det inte ska snöa imorgon, som de uppgett tidigare. Återstår att se.

Har konstigt nog haft lite energi nu på kvällskvisten, och plockat undan att dammat lite + bakat en kladdkaka. Eller förrästen, det blev två. Känner mig inte ens frestad, inte sugen! Otroligt. Fast man ska ju helst inte äta socker samtidigt som man detoxar. Hoppas ickesuget håller i sig.

Jag lägger ut receptet på min favoritkladdkaka! Titta under kategorin "Onyttigt-recept"

Snöoväder!

Kategori: Allmänt

Lilltraktorn kom och plogade vägen 07.20, nu kunde man kanske ta sig till jobbet. Ytterdörren gick knappt att få upp. Snön hade drivit meterhög. Lyckades pressa mig ut genom dörren. Trappen fanns där under någonstans. Även bilen. Nånstans därunder. Skottade i en halvtimme och tog mig iväg efter den smalt plogade vägen. Tur att de flesta bilar kör åt samma håll såhär dags, annars kunde det blivit problem. Räddningen kanske är att man bor efter en väg med vändplats. Det är vid sådana här tillfällen en fyrhjulsdriven bil hade kommit till sin rätt. Men det var ju ingen blötsnö, så det gick förvånansvärt bra att ta sig fram. '
  
Det ser inte så farligt ut va? Men snödrivorna gick till midjan...

Detox (BioDrain) inhandlad

Kategori: Allmänt

Valet föll på BioDrain i tablettform. Ska nu ta 6 tabletter in dagen i 3 veckor. Vad jag ska bli ren på insidan. Velig som jag är vet jag inte om jag ska tro på det. Massa örter...och maskros! Jag är nästan inne på att det är det frekventa och höga vattenintaget som kan göra någon skillnad. Ja vi får se om det har någon märkbar effekt. Vet inte riktigt vad jag förväntar mig riktigt. Kanske att jag inte märker någon effekt, bara för att jag inte riktigt vill tro på sånt här. Jag behöver bevis för att bli övertygad.

Följande är hämtat från en artikel i Aftonbladet:
"Allergier, förstoppning, reumatism, håglöshet, värk, hudproblem och svullnader är några av symptomen som visar att du kan behöva en utrensning."

"Fastan kan också betraktas som en "omstartsknapp" för immunsystemet, eftersom den bryter ner överflödiga proteiner i kroppen."
Toppen säger jag, det är nog precis vad min kropp behöver!

"uppges stimulera njurarnas och leverns arbete samt rena blodet"

Källa: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4965.ab

Mot staden!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag in till stan och flanera. Och kanske köpa något. Ja, jag har fått tillåtelse, det passade tydligen bäst för de övriga i familjen (som ska skotta *ha*). Det är trist, men det är ju motion. Det är motion att röra sig på stan också. Jag väljer det istället. Jag hoppas i alla fall komma hem med någon form av Detox. Let it begin! Ska man vänta sig huvudvärk i några dagar framöver nu?

SPELTIPS! Bet your brain

Kategori: Allmänt



Vi hör till den kategorin som tycker att det är kul att träffas med goda vänner och spela sällskapsspel.
Har vid några tillfällen spelat sällskapsspelet Bet Your Brain. Jag blev först lite tveksam när jag fick höra att det var en form av frågespel, gillar inte det. Men det här var annorlunda. Man får vara kreativ och rita, alla är med och det behöver inte bli den som kan och vet mest som vinner, eftersom man gissar på om man tror att de andra ska klara det.

Spelet tar dock ganska lång tid att spela, så se till att ha mycket tid.

Sedan har vi hittat massor med brister i spelet och spelreglerna. Kanske vi missförtått något, men... Vi funderar allvarligt på att kontakta speltillverkaren :-). Men det är ändå ett bra spel som jag vill rekommendera!

Och att låna från den så kallade hjärnbalken, endast 3 gånger, fungerar inte för oss. Hos oss gäller fria lån!

Kolla in den här länken för mer info om spelet!
http://www.betyourbrain.com



Wanted pryl

Kategori: Formgivning/Design

Det finns alltid många prylar som man vill ha. Det här är en av dem. Skärbräda Sigvard "Sassa Brassa". Kostar mellan 375-475:-.

Nytt jobb?

Kategori: Allmänt

Klart man kan ju alltid hålla ögonen öppna. Finns väl inte så många lediga jobb inom min kategori och stad...så man får väl passa på när något erbjuds. Så jag sökte faktiskt ett jobb nyligen och fick svar via mail idag: "Tack för din ansökan. Originellt, inbjudande och bra!" Och att han skulle återkomma. Vi får väl se vad som händer!

Ritat mitt drömhus - och byggt det

Kategori: Husbygget

Visst ni att jag ritat mitt drömhus - och varit med och byggt det. Eller vi håller fortfarande på att bygga, men vi har flyttat in, och bor mer eller mindre i ett kaos. Inte helt dammfritt. Inte helt organiserat.
Detta är alltså en dröm jag haft sedan barnsben och nu har det blivit verklighet!

Utseendet på bloggen

Kategori: Allmänt

Alltså, måste bara göra något åt utseendet på bloggen. Men det är något relativt nytt för mig, så jag måste sätta mig in i det. Jag har ju faktiskt gjort ett antal hemsidor, för många år sedan, uppbyggt kring html, så helt omöjligt kan det ju inte vara. Håll till godo.

Klänning från Bonprix.se

Kategori: Shopping - Kläder

Skulle ju behöva någon ny festblåsa. Har hittat åt en ny webbutik, bonprix.se.
Bra priser, men jag vet inte hur kvalitén är. Men fastnade för den här klänningen för 399:-, dessvärre var ju de flesta storlekar slut...så typiskt.

Snön vräker ner...

Kategori: Allmänt

nu har det börjat snöa...och det blåser... Jag gillar sommaren bättre, det är INTE kul med vinter.
Tro hur mycket snö det ska komma nu, under några dagar. Verkar vara likadant över hela landet.

Kycklinggryta med oliver

Kategori: RECEPT - mat

Den här grytan har vi gjort många gånger. En sån där återkommande favorit. Godast tycker jag att den blir på butiksgrillad kyckling. Men den går att göra med kycklingfiléer som man steker själv också. Och för mig heter den endast kycklinggryta, för några oliver blir det inte i den.

1 stor kyckling ca 1½ kg
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor gul lök
3 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
½ msk hackad, färsk oregano
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1-2 squash ca 350g
4 tomater
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl svarta oliver

Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn dem i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
Hacka löken. Fräs den och lägg i grytan. Tillsätt vatten, kycklingfond, balsamvinäger, vitlök, oregano, tomatpuré och sambal oelek.

Låt koka under lock på svag värme ca 30 min. Dela squash och tomater. Kärna ur dem. Skär squashen i halvmånar och tomaterna i stora tärningar.

Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Lägg i grönsakerna. Koka ytterligare ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt. Strö över oliver.

Servera grytan med ris.

Lax med Västerbottensost

Kategori: RECEPT - mat

Ett recept från en arbetskompis som inte var så dumt. Men jag hade gärna haft lite räkor i också...



700 gr lax
riven västerbottensost
salt, peppar
Skär laxen i tunna skivor på snedden för att få ut så stora skivor som möjligt.
Salta och peppra och fördela osten över skivorna. Rulla ihop och lägg ca 5 st laxrullader per person i en eldfast form.

Guldmos
1 kg mandelpotatis (kokt)
2 st äggulor
grädde eller smör, salt och peppar.
Gör moset och spritsa runt rulladerna i den eldfasta formen.

Sås
2 msk smör
2 msk mjöl
1 st fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl vitt vin
3 dl grädde
Gratinera i 225° tills moset har fått fin färg.
Garnera med 1-2 msk löj- eller sikrom, finhackad rödlök, dillvippor och limeklyftor.

Har ni sett den här annonsen på blocket?

Kategori: Roligheter

Tro om personen fått möblerna sålda...

Tro om personen fått möblerna sålda...

Godmorgon onsdag!

Kategori: Allmänt

Kom upp hyffsat i tid imorse, vilket inte hänt på flera månader. Brukar ju alltid snooza i minst 30 minuter... Vikt 62.8, brabra, lite ner. Kom iväg till gymmet kl 06.30. Blev löpbandet i 30 minuter. Benen kändes ganska energilösa, men det är väl så det är att träna utan att ha ätit något på ett tag. Blandade en shake efteråt. Men nu kurrar magen. Och då börjar jag fundera på om jag verkligen drack den där shaken, eller bara stoppade den i väskan! Kommer inte ihåg att jag drack den...ska jag måste gå ut till bilen och kolla...

Sömn ÄR viktigt

Kategori: Allmänt

Nu ska jag strax gå och sova, jag har ju lovat mig själv att bli bättre på att gå och lägga mig i tid. Har upptäckt att jag inte riktigt fungerar som människa med 5-6 timmars sömn. Vilket det varit i 4 år nu. Har nog insett detta någon gång tidigare i mitt liv också. Men den här gången har det tagit tid att inse hur viktig sömnen är. Eller så har jag kanske inte haft så stor chans att påverka det. Att få barn rubbade sömnen rejält, från dag 1 och även nu 4 år senare, allra helst när man är lättstörd och vaknar av minsta lilla ljud. Att bli störd flera gånger per natt, i flera år, är inte att rekommendera...

Hoppas nu bara att inte bloggandet gör så att det blir avkall på sömnen.

Ja just det, hittade en kupong på MethodDrain Detox. Någon form av kroppsrening, detox, funderar på att testa det. Men vet inte så mycket om det. Måste ju försöka att tappa lite vikt, ingen är ju vacker med 10 kg övervikt. Och hur jag lyckats gå upp 7kg på 3 månader är ett mysterium. Nu ska kilona bort. Har försökt nu i 2 veckor, imorse stod vågen på 63.4...och för två veckor sedan 65. Jag vet att jag inte får sätta upp för höga mål, då orkar jag inte mer än 2 veckor. Slarvade igår, men det får ses som ett snedtramp...får inte bli något långvarigt.  Ja ja, det var ju inte viktminskning som detoxen var till i första hand, utan att få kroppen i lite balans. Tycker att jag har varit helt ur balans i snart ett år, kanske värt att testa lite detox...

Var i alla fall och tränade på gymmet idag, det blev 6km på löpbandet i alla fall, mer tid hade jag inte...

Mot sängen!

Bloggpremiär!

Kategori: Allmänt

Nu har jag tagit steget till en egen personlig blogg. Har länge varit lite skeptisk till det här med blogg...man vet ju inte vem som läser och vad man ska delge. En balans jag har lite svårt med. Det känns som att antingen skriver man allt eller nästan ingenting. Så det här blir ett försök till att skriva allt, vara anonym och hoppas på många anonyma anhängare :-) Eller kan man vara sig sjäv utan att vara anonym. Ja ni ser, stora problem...

Den här bloggen kommer att vara en spegling av min vardag, mitt liv och mina tankar. Mina intressen torde väl komma fram efterhand.

Har inte "läst på" så mycket om upplägget av denna gratisblogg, men hoppas att detta kan fungera...
Min första fundering är, kan ni kommentera mina inlägg???