mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

Kycklinggryta med oliver

Kategori: RECEPT - mat

Den här grytan har vi gjort många gånger. En sån där återkommande favorit. Godast tycker jag att den blir på butiksgrillad kyckling. Men den går att göra med kycklingfiléer som man steker själv också. Och för mig heter den endast kycklinggryta, för några oliver blir det inte i den.

1 stor kyckling ca 1½ kg
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor gul lök
3 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
½ msk hackad, färsk oregano
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1-2 squash ca 350g
4 tomater
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl svarta oliver

Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn dem i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
Hacka löken. Fräs den och lägg i grytan. Tillsätt vatten, kycklingfond, balsamvinäger, vitlök, oregano, tomatpuré och sambal oelek.

Låt koka under lock på svag värme ca 30 min. Dela squash och tomater. Kärna ur dem. Skär squashen i halvmånar och tomaterna i stora tärningar.

Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Lägg i grönsakerna. Koka ytterligare ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt. Strö över oliver.

Servera grytan med ris.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: