mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

30 aug - 5 sept

Kategori: Veckans träning

måndag
30 min blandad styrka lunchpass

tisdag
38 min intervall 40/20

onsdag
vila

torsdag
10 min uppv promenad + 35 min blandad styrka
60 min aerobics

fredag
?

söndag
styrketräning bla ben, armar

Fläskfilé med sås och ugnsrostade grönsaker

Kategori: RECEPT - mat




Det här åt vi i fredags, enkelt att laga och riktigt gott! Vi rostade potatishalvor, sockerärtor, morötter, broccoli, minimajs och rödlök i ugnen. Receptet hittade min andra hälft på arla.se och jag lagade :-)

4 port
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.

Per portion inklusive tillbehör
Energi    380 kcal
Protein    31 g
Kolhydrat    26 g
Fett    17 g

Sådär, välkommen tillbaka!

Kategori: Allmänt

Blev några fler dagar än tänkt men...kommer inte hända igen! :-)

Tillfälligt låst blogg

Kategori: Allmänt

Är tvungen att låsa bloggen en stund, men detta kommer ni ju inte se förrän efteråt :-)

23-29 aug

Kategori: Veckans träning

måndag
30 min morgonpromenad
25 min lunchpromenad
90 min kvällspromenad

tisdag

38 min intervallöpning 40/20

onsdag
60 min Bodypump + 20 min promenad

torsdag
20 min morgonpromenad

fredag-söndag
nada, bara husjobb...

Mitt liv just nu

Kategori: Allmänt

Det svåraste med att blogga är att komma ihåg det man tänkt blogga om tills man får möjlighet att blogga. Egentligen ska man gå in direkt när man kommer på något man vill delge sig, men det fungerar ju inte alltid.
Tänkte kortfattat meddela vad som snurrar i mitt huvud just nu. Vad jag ägnar mig åt.

Hemmet
Full aktivitet råder. Dagtid i alla fall. Och det är inte jag som är hemma och är ledig... Äntligen har det tagits nya tag i förrådet. Taket håller på att sättas igen, så snart kanske jag får ta vid och spackla och måla. Men jag vågar inte hoppas på för mycket.
Jagar också elektrikern, nu har jag ringt och tjatat 5 gånger på kort tid om att få ett litet pris på en belysning. Nu ger jag upp snart och beställer det från annat håll och hoppas att han kan masa sig till oss i alla fall och koppla in skiten så vi får vårat extrarum, glasrum klart någongång.
Har börjat måla huset också. På ett ställe når vi bara inte upp, så vi får se hur vi löser det. Sedan är det baksidan kvar också. Men där måste vi gräva bort jorden och lägga grus istället, för det skvätter bara jord upp på fasaden...
Vi har nog fler bollar i luften också, men detta är i fokus just nu.

Träning/vikt/kost
Har varit ofantligt lat i sommar, enstaka träningstillfällen och inte ens någon promenad. Tiden har varit prioriterad till familjen och till att jobba på huset. Kändes otroligt skönt att få börja träna igen på luncherna. Känns lite som man vilkat sig  i form. Vid två tillfällen har jag sprungit intervall i 60 minuter (strax över 1 mil) och min ork brukar i vanliga fall tryta vid 35 minuter. Viken då, ja suck. Det lilla jag lyckades gå ned från 64 till 61, har jag gått upp nu i sommar. Mycket grillat och en hel del fika och godis. Äta måste man ju, men det där sockersnasket. Det fungerar ju bara inte. Ska jag göra något annorlunda, så måste det bort. Men en del av mig vill inte. Det är så kul att köpa smågodis. Och det är roligt att baka. Och jag har sånt stort begär och sug, så jag tror inte att ätardagar fungerar för mig. Då får jag brottas med det där suget hela veckorna. Bäst är att sluta helt. Men jag finner inte rätt motivation till det. Men dra ned är ju inte heller fel. Ner i vikt måste jag hursomhelst. Jag får ju springa arslet av mig om jag ska träna bort det och samtidigt äta godis var och varannan dag. Eller rättare sagt, när ska jag inse att det är totalt jävla omöjligt? Det börjar gå upp för mig nu...jag sliter ihjäl mig med träning om jag inte sköter mig...

Jobbet
Tar upp alldeles för mycket tid och ork. Känns lite ospännande och inte så utmanande. Men jag är tacksam för att ha ett jobb som jag trots allt trivs med. Men jag vill utvecklas och jag vill ha mer pengar :-)

Livet i övrigt
Denna jävla diagnos som drabbat min älskade, hänger ju över för jämnan. Ovisshet om hur det kommer att bli. Hur hårt det kommer att drabba honom och när det kommer att slå till nästa gång. Allt känns som en jävla mardröm. Det var inte såhär jag ville ha min saga. Och inte går det att göra något åt det.

16-22 aug

Kategori: Veckans träning

måndag
60 min BodyPump
20 min intervall löpning 40/20

tisdag
10 min promenad + 35 min intervall löpning 40/20

onsdag
vila

torsdag
lunchträning, minns ej...antagligen intervall

fredag
60 min intervallöpning 40/20

lördag & söndag
vila

9-15 aug

Kategori: Veckans träning

måndag
promenad

tisdag
fm: styrka div
em: promenad 100min

onsdag
vila

torsdag
30 min intervall 40/20sek
Triceps + flyes

fredag
60 min intervall 40/60sek

lördag & söndag
vila

Shoppingolyckan fortsätter...

Kategori: Heminredning

Det började med soffbordet som hade utgått. Fortsatte med utemöblerna som efter lång väntan plötsligt inte fanns och fortsätter nu med en liggfåtölj. Har funderat i 3-4 månader på om det verkligen är denna liggfåtölj det skulle bli. Har inte hittat någon bättre. Och nu börjar vinterträdgården vara klar. Vilket betyder att matbordet i vardagsrummet ska ut dit, så nu finns det plats. Plats för liggfåtöljen, men nu säger de att den är slut och inte vet om det går att få tag på fler från tillverkaren. Suck...varför ska jag alltid fundera och vela så länge. Och inte lär jag mig heller.

Så jag gör som vanligt. Nu ska jag forska lite om det finns någon annan som säljer den och kanske har på lager. Har hittar en butik som heter Chilli, då i södra sverige såklart. De säljer den, men säger att den är slut men kommer in vecka 44! Så nu har jag lite hopp ändå. Jag kan vänta till november. De på Chilli skulle även kolla upp tillverkarens namn till mig, kan vara bra att ha i jakten.

Wish me goog luck!

Den ser ut som den på bilden, men är i matt skinnimitation istället...