mozillas blogg

TRÄNING & VIKTNEDGÅNG - HUSBYGGE & INREDNING /// JUST NU : Gravidkilona ska bort!

Nattsvart och jobbiga besked om sjukdom

Kategori: Allmänt

Nu är allt ruskigt nattsvart. Återigen en massa ovisshet. Hatar den, så jobbigt att inte veta. Sambon är uppsagd, enda som går att hoppas på är någon förlängning, men hur troligt är det?

Och sedan nästa sak, vilket jag nu kommer att ta upp. Han har under flera veckor haft domningar och stickningar i en hand, samt motoriksvårigheter med fingrarna. Han har varit till kiropraktiker, naprapat och nån annan, inget har hjälpt.

For sedan till vårdcentralen och de skickade honom direkt till specialistläkare, varvid det blev röntgen på en gång. 
De kollade karpaltunneln först, men efter flera undersökningar säger de att det inte är den. Röntgen visade på en inflammation. Vars vet jag inte riktigt, övre ryggkotorna, ryggraden eller huvudet...de skulle skicka vidare bilderna till en specialist.

Sedan blev det ganska snart lumbalpunktion, koll av ryggvätskan. Det kan påvisa om det kan vara MS. Men inget sar har kommit ännu, provet togs i måndags. Det verkar som att han haft en grym huvudvärk, och tom yrsel och illamående efter detta. Sas vara en bieffekt av provtagningen.

Han har även tagit en himla massa blodprover. Det enda som vi fått svar på är att det inte var Borrelia, som är en virussjukdom.

Läkaren satte in kortisonbehandling i droppform i tisdags. Detta ska göras 3-5 dagar. Efter två dagar känner han ingen skillnad. Det bör märkas imorgon i alla fall, annars blir det 5 dagars behandling.

Har googlat och sökt på möjliga orsaker. Han har ju inga känningar i benen, vilket många andra saker ger tecken på. En inflammation i hjärnan kan ju även komma via virus, men jag kan inte hitta något virus förutom Borrelia då som stämmer in, och det var det ju inte. Hjärnhinneinflammation är nåt annat, men alltså han har inte haft hög feber, så jag tycker det stämmer dåligt in. Det skulle kunna vara någon reumatisk ledsjukdom också. Eller MS. MS känns riktigt jävla jobbigt. Fast det lutar nog att det är något av de sistnämnda. Någon nerv är i kläm bak i nacken. MS eller reumatisk ledsjukdom, vad är att föredra??? Fan fan fan...nä urs, det här känns som det kan vara något allvarligt...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: